ReVox II

Amb:
Dirk Hülstrunk (Alemanya),
Martín Bakero (Xile),
Aymeric Hainaux (França)

dijous 3 de desembre de 2009
20:00h

Sala Conservas
Sant Pau, 58, baixos
08001 Barcelona

La segona sessió reunirà de nou tres poetes molt diferents i amb un treball poètic molt connectat amb el present de les arts i la tecnologia: el treball de cos i veu d’Aymeric Hainaux (França), els sàmplers de Dirk Hülstrunk (Alemanya) i els viatges transmentals de la paraula de Martín Bakero (Xile, resident a París). Tots tres tenen en comú que manipulen la veu, sigui amb sampleigs, efectes o improvisació, i que realitzen un treball poètic que ha de ser vist i escoltat en directe, que no es pot encabir en un llibre o un CD.

Amb dues sessions anuals, ReVox és l’únic cicle dedicat a aquestes noves expressions de la poesia i la paraula dita en general. Com en els inicis de la poesia sonora però amb eines noves i més eficaces, volem ajudar a construir una xarxa dinàmica de poetes d’abast europeu i situar Barcelona en aquesta ruta d’intercanvi poètic internacional. A partir de 2010, el cicle ReVox se celebrarà simultàniament a Barcelona (Arts Santa Mònica) i Madrid (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía).

 

Dirk Hülstrunk

http://www.soundslikepoetry.de
http://www.myspace.com/dirkhuelstrunk

Poeta sonor, escriptor, artista sonor i organitzador de recitals i poetry slams nascut a Frankfurt el 1964. El seu treball poètic sonor, que ell anomena Sample Poetry, es basa en la sobreposició de loops, que sovint manipula en directe i que creen una textura sorprenent de ritmes i paraules, sovint a tocar del tecno. També ha col·laborat amb músics de rock i de jazz i ha participat en diversos slams a Alemanya i a la resta d’Europa. És un dels autors més personals i actius en l’àmbit de la poesia sonora a Alemanya, amb referents ben diversos, que van de la poesia sonora i la beat generation a dadà i l’spoken word. En directe, els seus textos creixen amb l’ajut de l’electrònica, grans habilitats vocals i una forta presència. És la seva primera actuació a Barcelona i Espanya. L’actuació de Dirk Hülstrunk és possible gràcies al suport de Goethe-Institut Barcelona.

 

Martín Bakero

http://www.myspace.com/pneumatiko

Nascut a Xile però resident des de fa molts anys a París, s’autodefineix com a “terapoeta acusmàntic electropneumàtic” i ha desenvolupat una intensa activitat al voltant dels nous mitjans poètics, els límits de la paraula i la performance. És segurament un dels poetes més imprevisibles, desconcertants i personals de la jove escena europea, en una línia de recerca que va molt més enllà de la simple experimentació formal; la seva és una revolució des de dins, des del sentit. En els seus recitals, experimenta amb nous gèneres i la vinculació entre àmbits a priori heterogenis que van des de l’electroacústica a la ciència i la mística. El resultat són actuacions en les quals transforma i transporta la paraula sense límits, amb la voluntat que el públic entri en un trànsit en què paraula i realitat es fonguin. Ha creat al costat d’altres poetes el moviment “Reévolution Poétique” i ha perpetrat la “poesía pneumátika” i el “cabaret pneumátiko”, en els quals treballa amb artistes, científics i místics. També forma part del Foro de Escritores, el grup de poetes experimentals més important i trencador de Xile. Professionalment es dedica a l’artteràpia i als tractaments psíquics i ha dirigit grups, tallers, seminaris i classes a la universitat sobre diversos aspectes de la bogeria i la poesia.

 

Aymeric Hainaux

http://unpoisson.com
http://www.myspace.com/aymerichainaux

El treball d’Aymeric Hainaux és del tot inclassificable i, pel fet de ser en essència un acte efímer en què l’acció és tan important com el so, només és transferible a través de l’actuació en directe i cada actuació és única. Reivindica com a instrument principal el cos, que explota en les seves dimensions física i sonora. Veu i respiració a mig camí entre el silenci, el beatbox i la improvisació, en un exercici arriscat de creuament de camins diversos: poesia sonora, hip hop, música i moviment al servei d’una idea clara i d’un espai d’experimentació del tot obert. Fora del seu cos, l’harmònica i el micròfon són els dos únics instruments que fa servir. A més a més, Hainaux, caminant incansable i artista independent absolutament allunyat dels circuits comercials i de major visibilitat, també ha treballat el vídeo i la novel·la gràfica, entre d’altres camps artístics. Ha visitat diverses vegades Barcelona, sempre amb una resposta entusiasta del públic, però és la primera vegada que ho fa en el context d’un cicle de poesia.

descarregar flyer

Organitza:

projectes poètics sense títol – propost.org

Amb el suport de:

Institució de les Lletres Catalanes
Institut de Cultura de Barcelona
Goethe-Institut Barcelona
Conservas